Skip links

Vergoedingen

Kosten:
Ik informeer je graag over de kosten. Mail me gerust via het contactformulier op deze website.
Mocht je verhinderd zijn, laat het dan tenminste 24 uur van tevoren weten en er worden geen kosten in rekening gebracht.

Voor studenten van Psychodidact en studenten aan de NHA (De opleiding Psychosociaal Counselor (OPC)) geldt een korting van 20%. Tijdens je opleiding kun je zelf tegen zaken aanlopen en hulp vragen bij één van de schoolcounselors van Psychodidact. Los daarvan is het ook gewoon interessant en leerzaam om eens een keer “op de andere stoel te zitten”, dan die van stressmanager en te ervaren hoe dàt is.

Alle behandelingen zijn op basis van de algemene voorwaarden en de Privacy Policy, download hier: Algemene voorwaarden & Privacy Policy @Balance.

Vergoedingen zijn mogelijk, via:

 • De zorgverzekeraar:
  Ik ben aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en bij de stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Dit houdt in dat je bij de meeste zorgverzekeraars (klik hier voor Vergoeding aanvullende zorgverzekering 2022), wanneer je aanvullend verzekerd bent, in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten (dit geldt overigens niet voor loopbaanbegeleiding / loopbaancoaching). Counseling/psychosociale hulpverlening valt in de meeste polissen onder de noemer natuurlijke gezondheidszorg, alternatieve zorg, alternatieve geneeskunde of natuurgeneeskunde.Mocht jouw polis echter een vergoeding uitsluiten, dan kun je proberen via een coulance aanvraag alsnog de kosten (deels) vergoed te krijgen bij jouw zorgverzekeraar.
 • De werkgever:
  In het kader van verzuimpreventie, arbeidsongeschiktheid of dreigende arbeidsongeschiktheid is het voor bedrijven interessant om begeleidingstrajecten te bekostigen voor hun werknemers. Je kunt hierover navraag doen bij je werkgever of de betreffende instantie.
  Ambtenaren komen jaarlijks in aanmerking voor een individueel loopbaanbudget (artikel 17.3 CAR-UWO) en iedere ambtenaar heeft na elke periode van 5 jaar recht op loopbaanadvies (artikel 17.5 CAR-UWO).
 • De gemeente:
  Ook kun je informeren bij de gemeente of je in aanmerking komt voor een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via een andere uitkeringsinstantie.
 • De belasting:
  Als je een verwijzing hebt van de huisarts en de zorgverzekeraar vergoedt de begeleiding niet, dan kunt je altijd nog nagaan of de onkosten als aftrekpost opgegeven kunnen worden bij de belasting, mits je problematiek werkgerelateerd is.

Miranda Salmans, Coach in Limburg, Coach in Brabant, Coach in Nederweert, Coach in Weert, Coach in Roermond, Coach in Eindhoven

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere web ervaring te geven