Skip links

EMDR

In je leven krijg je prettige en minder fijne emoties te verwerken. Vaak gaat dit goed. Bij ervaringen of belevenissen die je vroeger als heftig
hebt ervaren of die indruk op je hebben gemaakt, kan die verwerking van emoties wel eens blokkeren en kan het zijn dat je hier later in je leven bewust of onbewust nog last van hebt.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) zorgt ervoor dat die blokkade wordt opgeheven. Dat ervaringen weer verwerkt worden.

Letterlijk vertaald betekend EMDR “door oogbewegingen opnieuw beleven van ingrijpende gebeurtenissen en die alsnog verwerken”.

NB: Ik ben ook gecertificeerd EMDR Master Practitioner (https://www.emdr-therapeuten.nl/limburg/). Heb je in het hier en nu last van: bepaalde angsten, dwanggedachten, een pestverleden of -heden, een overval of ongeluk meegemaakt, paniekgevoelens, burn-out klachten, weinig zelfvertrouwen, etc. EMDR is dan een effectieve behandelmethode gebleken. Het doel van EMDR is om oude ervaringen en herinneringen aan gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee klachten te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen.

Ik werk niet alleen met oogbewegingen, maar ook met tikjes op je knieën en piepjes via je oren.  EMDR kan zo op 3 gebieden haar werk doen: visueel, kinesthetisch en auditief.

Het doel van EMDR is oude ervaringen en herinneringen aan gebeurtenissen te verwerken met als doel daarmee de klachten te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen.

EMDR bij volwassenen wordt o.a. toegepast bij:
* angsten en fobieën
* sociale angst
* negatief zelfbeeld
* dwanggedachten
* pestverleden – heden
* gestagneerde rouw
* overval – inbraak
* paniekgevoelens
* woede-uitbarstingen
* nachtmerries
* weinig zelfvertrouwen
* paniekaanvallen

Tijdens een intake zal ik je verder informeren over EMDR, zullen we in kaart brengen wat EMDR voor je kan betekenen en op welk thema en welke situaties
EMDR zal worden toegepast.
Als je klikt op deze link, zie je de folder van EMDR.

Miranda Salmans, Coach in Limburg, Coach in Brabant, Coach in Nederweert, Coach in Weert, Coach in Roermond, Coach in Eindhoven

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere web ervaring te geven